HETSJAKTEN HAR BÖRJAT!!!!

som rubriken lyder så är det så att min kommun har börjat med ett projekt som kallas Tobaksfri Duo, det innebär att sjätteklassare/sjundeklassare ska skriva på ett kontrakt på att inte röka i högstadiet. Dom som skrev på kontraktet ska få förmåner och rabatter av olika slag som t.ex rabatt på olika klädersaffärer, halva priset på simhallen och förmåner på olika matställen med mera, till råga på detta så kan dom vinna resor. Röker man så blir man av med alla förmåner eller som jag skulle vilja kalla det privelegier. Omkring 9% röker i högstadiet och av dom röker 4% röker dagligen, tänk på dom som röker? ska dom få lida av att dom har gjort ett val?

Denna hetsjakt har även börjat på arbeten runt om i Sverige där det är så att om man röker så lider man risk av att mista sitt jobb. Att röka är ju ens egna val antar jag? borde man inte börja hetsjakten mot det större antalet överviktiga som löper större risk än rökarna att dö tidigare? dom som inte är överviktiga borde ju då få förmåner på olika matställen och dylikt. Nä detta kommer inte hålla!!! Jag uppmanar inte er att röka men valet är ert.


Kommentarer
Postat av: Anonym

vi andra då? dom e ju dumma i huvet , ska fan börja röka bara för att vi andra inte får massa prylar , som om vi andra inte fanns, vad e det för speciellt med sjätteklassare och sjundeklassare åttor? nior?, så typiskt när kommmunen satsar pengar på nåt så blir det lite halv inte fullt ut...

2011-09-02 @ 22:40:23
Postat av: Casey

Hahaha, fan vad illa!

Man kan ju dock förstå varför de vill försöka locka såna unga att låta bli, om det nu stämmer det som skitsnackarna på navet och dylika institutioner säger - att det ofta är pga gemenskap.

Jag tycker dock att man ska informera i skolorna tidigare om typ tobak istället, eftersom det uppenbarligen börjas tidigt också! Det är fan inte upp till kommunen att uppfostra ungarna och om de vet vad det innebär så ligger ansvaret på dem själva sen! Det är ju redan förbjudet för dem o röka och om inte föräldrarna tillåter det så har du ju redan stoppklossen där (inte för att de kanske kan stoppa alltid, men vad mer finns det o göra? Du kan inte binda fast dem och slå dem....eller?).

Det räcker med det. När de blir äldre får de ta konsekvenserna, precis som med allt annat!



Och att jaga folk som röker som är vuxna är bara korkat! Jag tycker det är bra att de ska förbjuda rökning på allmän plats, för då tvingas andra utstå det mot sin vilja, men utöver det, vem fan lider av det utom rökaren som själv valt det?

Vi borde tvångsklistra nikotinplåster på hälsoministern ;)

2011-09-03 @ 20:05:45
URL: http://diamondblakk.blogg.se/
Postat av: Carter

Frågan är ju hur i helvete de kommer att hålla koll på alla som skriver på kontraktet.

2011-09-03 @ 21:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0