.

Som att falla ner i ett oändligt långt hål av tomhet och melankoli så sitter jag och bara stirrar in i väggen. Allt känns meningslöst och på något sätt overkligt som om mörkret i min tillvaro blir ljusare. Jag kan inte säga att jag är i en deppression då jag egentligen inte har någon anledning att känna mig depp men melankoli kan nog beskriva detta fallet väldigt bra. Det är något man tar sig ur förr eller senare, för vissa någon månad och för andra flera år.

-

¨Saknaden gör människan melankolisk utan att förlama henne, utan att motarbeta hennes strävanden, allt handlar om det förgågna; framtiden blir på sätt och vis öppen.
Ett melankoliskt tillstånd klär sig - just eftersom det är obestämt - på olika sätt, beroende på vilka individerna är. Berövat sin dramatiska intensitet, växlar och svänger detta tillstånd mer än något annat.
Eftersom melankolins dygder är mer poetiska än aktiva.¨


Utdrag från E.M. Ciorans bok ¨På förtvivlans krön¨




Allt är stoft

s





Jag ser så många skäl att förneka all mening med livet, att det vore meningslöst att räkna upp dem: förtvivlan, oändligheten och döden är bara de mest påtagliga.
Jag är missnöjd med allt.Även om jag valdes till Gud, skulle jag lämna in min avskedsansökan; om världen inskränkte sig till mig, och om jag vore hela världen, skulle jag flyga i tusen bitar, jag skulle bli till skärvor. Hur skulle jag kunna uppleva stunder, då jag kände att jag förstod allt?


utdrag från E.M. Ciorans ¨På förtvivlans krön¨

Dagens fråga!

Är glaset halvfullt eller halvtomt?

Är glaset halvfullt eller halvtomt?

Rätt komiskt.

Bara för att Coffe i min klass tyckte att jag skulle ha dagens Hiss och Diss så fåre bli det så här på måndagskvällen=)


Hiss: katten som var utanför skolan idag och strök runt gjorde min dag rätt mycket för den va söt o tam=)

att frosten har kommit och att gå i en mörk skog där endast månen lyser upp vägen är väldigt fint när man går hem lite sent på kvällen.
Och att man upptäckte en ny fin lite melankolisk och ambient artist idag: Library Tapes.


Diss: Christinas jävla tortyrlektioner driver mig till vansinne sammt att se hennes fula tryne varje dag kommer bli en helvetisk vecka... fast allt är inte hennes fel.
Svenska Nationella som är på onsdag... som om jag har fattat de rätt så e de typ luddigt utav bara helvete till den grad att ingen fattar?
kommer bli ännu en sömnlös vecka i skolan.


hare bäst^^


Vad spelar det för roll?

Allt är möjligt och ingenting; allt är möjligt och ingenting. Vilken riktning man än väljer, är den inte värd mer än andra. Förverkliga något eller ingenting alls, tro eller tro inte, det går på ett ut, liksom det gör detsamma om du skriker eller tiger. Det finns en förklaring till allt, och ändå finns ingen. Allt är på samma gång verkligt och overkligt, logiskt och ologiskt, storslaget och futtigt. Ingenting är bättre än något annat, på samma sätt som ingen idé är bättre än någon annan. Varför sörja över sin sorg och glädja sig över sin glädje? Vad spelar det för roll om våra tårar kommer sig av glädje, eller bedrövelse? Älska din olycka och avsky din lycka, blanda allt, förväxla allt. var som en snöflinga, kastad hit och dit av vinden, eller som en blomma, buren av vågorna. Gör motstånd, när det inte behövs, och var feg, när man måste göra motstånd. Vem vet- du kanske vinner på det. Och vad spelar det hur som helst för roll om du förlorar? Finns det något att vinna eller förlora här i världen? Varje vinst är en förlust, liksom varje förlust är en vinst. Varför alltid vänta sig en tydlig ståndpunkt, klara idéer och förnuftiga ord? Jag känner det som om jag skulle spruta eld som svar på alla de frågor som någonsin ställts - eller inte ställts - till mig.


//utdrag från ¨På förtvivlans krön¨ av Emil Cioran

hmm Nederlag? Förlust? Seger?

blogg, jag?


Då har man förlorat slaget mot bloggarna och skaffat en egen.
Nederlaget ska firas med en öl och deprimerande film nu hare bäst=)

RSS 2.0